Äggoljetempera på hembygdsdagen

Det dröjde inte mer än ett år efter att jag flyttade till Muskö innan jag blev indragen i hembygdsföreningen. Vi har ett väldigt fint friluftsmuseum på det gamla torpstället Grytholmen. Många byggnader har flyttats dit från andra ställen runtomkring Muskö. Allt har byggts upp med ideella krafter.

Första söndagen i varje månad är det den årliga hembygdsdagen och vi brukar visa gamla hantverk.
Bengt bakar knäcke i bakugnen i torpet, barnen får åka hölass och rida på Sirkill, smedjan är igång.

Jag körde demo av äggoljetempera för att slå ett slag för världens bästa färg som alla borde använda idag i stället för plastig kemikaliegegga som färgindustrin erbjuder.
För att det skulle bli lite roligt pyssel för besökarna gjorde jag en schablon. Jag och min granne höll till på dansbanan och grannen körde stenkakor i sin vevgrammofon. Stämning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *