Kvällspromenad i Snohomish

All work and no play… Mycket hårt jobb här, men bra blir det.

Jag är här på National School of Academic Equitation för att hjälpa Craig Stevens och Mary-Anne Campbell att göra klart deras första bok. Ett omfattande verk om ridkonstens/dressyrens historia. Teori och praktiska utförande av klassisk ridkonst med rötterna i ridskolan vid Versailles.

Jag fotograferar Craig när han jobbar med hästarna, håller på att göra en överblick över vilka illustrationer som behövs, samt jobbar med allmän redaktörs-översyn på materialet. Däremellan försöker jag titta på lektioner och lära mig så mycket jag hinner.

Fotarbete i manegen.

Sedan jag kom har jag bara rört mig mellan bostadshuset och manegen, och mitt stora lyxiga tält jag har på uteplatsen däremellan. Ja, förutom en tur till ”Central Market”. Ångrade jag inte hade kameran med och kunde dokumentera hyllmetrarna med ekomat och veganprodukter… Är överraskad över kvalitén på maten här. Fantastiska frukter, pistagenötterna är de bästa jag ätit, sojamjölk är så len och mjuk och den godaste jag smakat. Märket ”Silk” borde börja importeras till Sverige, GMO-fri och det finns även ekologisk.

Håller på med en andra genomgång av boken och ställer upp listor för alla illustrationer och fotografier som behövs. Har fått låna Mary-Annes underbara ateljé som arbetsrum, sitter här nu och här finns bra energi och inspiration.

Så, utflykt nummer två på amerikansk mark blev en kvällspromenad med salukin Tazi igår. En mättad kväll, det har varit varma dagar. Tjock, kompakt grönska. Allt är så intensivt frodigt här. Några bilder:

Sista bilden handlar om något jag börjat få upp ögonen för på allvar. Att vissa delar av naturen bara måste lämnas helt i fred. Naturen och alla dess livsformer är så tillbakapressade överallt. De orörda plättar som ännu finns kvar måste lämnas opåverkade.
Nu tillbaka till boken. Over and out.

2 reaktion på “Kvällspromenad i Snohomish

  1. Jättesnyggt upplägg. Har själv funderat på att starta en blogg, men jag vet inte om jag kommer att uppdatera den tillräckligt ofta för att den skall bli intressant för andra. Kommer att följa denna med glädje 🙂

    • Tackar! Jag har känt som du, men alltför ofta kliar det i fingrarna när jag har några fina bilder eller tankar som jag har lust att få ut. Så nu kör jag!
      En blogg kan ju vara mer som ett eget tillhåll på webben (i ditt fall med dina underbara bilder i några gallerier) och så kan själva ”dagboks/uppdaterings-delen” vara underordnad eller inte finnas alls. Det går att göra på många sätt! :-). Även med vanliga, lättanvända wordpress (som alltså går att använda till en helt statisk hemsida för den som vill!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *