Månadens favoritmacka

Grov senap, tomatskiva och flingsalt var senvår 2014.

image

Sensommarfavoriten är mjölkfritt smör, sour supreme (sojabaserad ”creme fraiche” som funkar bra som färskost), purjo, gurka och inlagd sushi-ingefära. Allt på mörkt, surt rågbröd. Det är lördagmorgon, så jag lyxar dessutom med havre-latte. Svag, för jag har aldrig varit kaffe-människa, även om jag nog håller på att bli…

Är så glad att jag i våras är jag inriktad på att leva utan att konsumera djur, för andra gången i mitt liv. Och precis som förra gången så känns det så himla rätt!

Jag blev vegan kring 2008 efter att ha skippat kött från djur sedan gymnasiet. Sedan gjorde för mycket jobb och för lite egen matlagningstid att jag började äta ägg, ost, smör och fisk igen.

När jag är lakto-ovo-vegetarian tycker jag att jag älskar min ost, smör och ägg. Men så fort jag bestämmer mig för att ta bort dem, inte låta dem vara alternativ alls, så är de så enkla att leva utan! Dessutom kommer jag på massa nya, och mycket godare, kombinationer. Jag kliver över till en värld där jag helt enkelt inte äter djur, och då blir det så himla självklart. Finns ingen känsla av uppoffring, utan jag är bara glad över all god mat jag får äta som jag annars inte skulle ta mig tid att orka sätta ihop.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *