National School of Academic Equitation

Framme. National School of Academic Equitation, Snohomish, Seattle. Enorma träd, så mycket växtkraft.
Varma vänliga människor. Ekologisk mat – inget kött. Jag känner mig väldigt hemma.
Har somnat två kvällar i rad till ljudet av hästars småprat och klassisk musik från ridhuset.

Jag är hos en levande mästare, en blivande legend.


Craig Stevens, som reser jorden runt för att berätta om hur vi kan rida våra hästar på ett helt annat sätt än vi gör idag. Med lätt beröring, i respektfull dialog och i kreativt samspel.
Det är inget nytt hittepå. Craig är en av de få som kan förmedla hur de gamla mästarna red under ridningens guldålder, 1700-talets Frankrike, innan de militära beslut under 1800-talet styrde in ridningen på en helt annan väg. Ridkonst blev ridsport och längs vägen har stora kunskapsmassor gått förlorade.
Det finns troligen ingen nu levande person som läst och analyserat så mycket litteratur om ridning från antiken till nu, som Craig har gjort. Mitt uppdrag i sommar: bidra till att liten del av hans alster lämnar tryckpressarna.

När jag tror jag verkligen är lätt, upptäcker jag alltid nya nivåer av lätthet, brukar Craig säga.

Hästanläggningen här i Snohomish speglar kärleken till hästarna: jag blir superinspirerad av att den är så full av lust och kreativitet.

Allt är enkelt, smart och lättjobbat. Boxarna ligger i direkt anslutning till ridhuset, under samma tak. Höet lika nära. Fullt av smarta enkla lösningar. Som det stallbyggtekniskt geniala – jordgolv i boxar och gångar. Stallmattor där det behövs.

Har satt ihop ett bildreportage av anläggningen. Hästpresentationer kommer senare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *