Ursprung och framtid

image

image

image

image

image

Överlämning. Jag och mina syskon fick ta över en skatt, generationer av kvinnligt arbete och historia. Linne och dukar som mamma ärvt.
Stenmanglade till mjukt skimmer.
Kvinnorna i hennes släkt var skickliga och produktiva hantverksmänniskor som alla signerade sina verk med broderade monogram. En historia rullades upp när vi tydde initialerna. Helga, Hilda, Berna, Ebba, Gunhild… det känns viktigt att följa släkten längre tillbaka än föräldrarnas föräldrar. Dokumenterade noga berättelsen. Vilka var de, vad jobbade de med och vart bodde de?

Framtid. Helgen tillbringades i övrigt på  legendariska Bommersvik tillsammans med ”unga ledare” i och utanför arbetarrörelsen. Mellan november och april blir vi skolade i ledarskap och kunskap av de bästa: Berghs, Handelshögskolan och ekonomisk historia-institutionen på Uppsala universitet. Åker hem full av glädje över hur alla tankar är möjliga, hur många som vill så mycket. Investeringar i grön omställning, javisst, självklart ska vi ha det! Hopp och tacksam över att få uppleva detta tillsammans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *