Webbutveckling: stort steg framåt idag. WordPress med child-theme/barntema!

Idag har jag tagit ett jättekliv i mitt eget webbutvecklingsarbete. Jag har lyckats ta ett wordpresstema och möblera om det till det som syns på den här bloggen genom att skapa ett så kallat barntema.

Har fixat ett barntema till temat Diginews, stort sjumilakliv i mitt utvecklingsarbete!

Det är fantastiskt att saker som en hett önskar förr eller senare blir av. Det var någonstans i mitten av 00-talet som jag insåg hur fantastiskt roligt och kreativt det skulle vara att kunna bygga och driva egna webbsidor. Vilken frihet – att kunna publicera utan dyra tryckerier eller distributionskanaler.

Åh vad jag ville! Jag tvekar inte inför att sätta tänderna i helt nya områden. Men just i fallet webb var självbilden till att börja utveckla på egen hand inte riktigt på plats då kring 2005. Men jag hade i alla fall fattat att det där med att skapa saker med datorer, det var alldeles för roligt och kreativt för att överlåta till teknik-killarna i skolan som lade beslag på de internetuppkopplade datorerna när de ställdes på plats i andra ring.

Så småningom blev jag journalist, och kom för några år sedan att dessutom börja jobba som webb-projektledare och webbredaktör. Tillsammans med Alfred, Alex och Olof på Klandestino har jag byggt upp och drivit Naturkontakt, ett internt community för Naturskyddsföreningen alla tusentals aktiva medlemmar.

Naturkontakt är en wordpress-multisajt-installation med hela 308 undersidor komplett med grupp-,filhanterings- och forumverktyg bland annat genom tilläggen bbpress och buddypress.

WordPress är ett alldeles fantastiskt verktyg, och jag har verkligen Alfred, Alex och Olof att tacka för att de lärt mig allt jag kan om wordpress – tillräckligt mycket för att kunna ta första stegen helt på egen hand!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *